Dresscode-urile, explicate pe indelete

dress code white tieProbabil aveti contul de Facebook plin de invitatii la diferite evenimente, unul mai interesant decat celalalt, insa problema cu care va confruntati este ca multe din ele cer un anumit stil de a va imbraca. Daca nu faci parte din categoria celor care stiu de toate despre haine si sunt pasionate de moda iti vom explica ce fel de tinuta presupune fiecare dresscode.

Formal

La un eveniment formal regula e simpla, rochie lunga in culori cuminti, sobre. In general, eleganta dicteaza evenimentele formale, asa incat daca ai in garderoba o rochie neagra simpla, putin mai scurta, nu veti avea probleme la intrare. Barbatii sunt nevoiti sa poarte costume inchise la culoare.

Festiv

Din nou, eleganta face regulile, insa de data aceasta nu spune nimeni ca nu puteti purta rochii intr-un stil mai indraznet, in culori mai aprinse. Se pot exersa combinatii de culori si printuri, accesorii supradimensionate si o varietate mare de material.

Black Tie

Este un stil formal, insa unde regulile sunt mult mai stricte. Nu se intra niciodata in rochie scurta, ci obligatoriu se poarta rochiile lungi, elegante, fara decolteuri adanci, paiete sau alte accesorii. Barbatii trebuie sa poarte costum negru cu revere satinate, camasa de gala si papion negru(de aici venind si denumirea de black tie), si pantofi negri. Barbatii trebuie sa stie ca nu se poarta ceas si nici curea la un astfel de eveniment, asa incat aveti grija sa alegeti costumul cum trebuie.

White Tie

Foarte putin intalnit, este evenimentul care presupune o elegant desarvarsita. Barbatii poarta frac, vesta si papion alb, iar femeile vor purta rochii de gala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *