Transpiratia, arma cea mai de pret a organismului tau impotriva ranilor

transpiratie - feteContrar multor zvonuri pe aceasta tema, glandele sudoripare, precum si transpiratia in exces, aduc corpului tau o multime de beneficii, in ciuda faptului ca ele creeaza un climat ideal pentru bacterii, ce determina mirosul neplacut de care incercam cu disperare sa scapam. Anumite studii au descoperit ca, prin intermediul transpiratiei, anumite afectiuni si rani pot fi vindecate cu usurinta. Renunta, asadar, la orice intentie de extirpare a glandelor sudoripare, mai ales daca iti doresti ca organismul tau sa se mentina sanatos.

Rolul glandelor sudoripare este de a racori pielea atunci cand temperaturile cresc foarte mult. Acestea sunt plasate intr-o varietate de regiuni ale corpului, atat de-a lungul, cat si de-a latul pielii. Conform studiilor, transpiratia produsa de aceste glande poate grabi procesul de vindecare a ranilor, a ulceratiilor sau a arsurilor. Primul studiu efectuat in acest sens se datoreaza Universitatii de Stat din Michigan.

De regula, ulceratiile sunt afectiuni ale pielii care se vindeca intr-o perioada de timp foarte indelungata, iar ele pot proveni fie de pe urma unor interactiuni cu anumite suprafete, fie din pricina virusului herpetic sau a diabetului zaharat. Conform studiilor, transpiratia este arsenalul de care dispune organismul nostru pentru vindecarea totala a acestor ulceratii, motiv pentru care extirparea glandelor sudoripare este exclusa.

Prin intermediul acestora, in organism se nasc celule a caror actiune este extrem de benefica in cazul ranilor. Pentru ca acest tratament propriu organismului sa dea roade, este esential sa stim cum sa-l utilizam. Din acest punct de vedere, cercetatorii se afla cu un pas in fata noastra.

Studiile din trecut aratau faptul ca factorii care influentau vindecarea ranilor erau celulele provenite din foliculii pilosi. Cu toate acestea, celulele vindecatoare sunt, de fapt, un produs al glandelor sudoripare, ele actionand intocmai ca celulele stem – prin urmare, avantajele pe care ele le aduc sunt foarte multe si foarte importante. Astfel, transpiratia este o sursa de celule vindecatoare, de care trebuie sa ne bucuram. Si, daca folosim cateva trucuri simple si naturale pentru a indeparta mirosul neplacut, cu siguranta aceasta poate deveni un medicament foarte eficient, ce da roade pe termen lung.

De aceea, este indicat sa nu indepartezi transpiratia intru totul din viata ta. Oricat de neplacut ar fi mirosul creat de bacteria care se dezvolta in mediul acid pe care aceasta il creeaza, este mult mai important pentru sanatatea ta ca secretia de sudoare sa fie una ridicata, astfel incat sa nu prezinti nici un fel de probleme in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *