Soarele, un tratament eficient impotriva psoriazisului

Woman-Outside-In-SunSoarele are multiple actiuni asupra pielii noastre, care pot varia de la pozitive la negative. In mod surprinzator, pe langa daunele pe care acesta le provoaca pielii noastre, el s-a dovedit un bun remediu impotriva anumitor afectiuni, precum psoriazisul.

Razele solare sunt cel mai indicat stimulent al vitaminei D, care ajuta aceasta substanta nutritiva sa se produca in cantitati mult mai mari, prevenind astfel un numar ridicat de maladii severe, ireparabile, precym cancerul de piele. Helioterapia, cunoscuta drept cura pe baza de soare, este un tratament care te poate ajuta sa vindeci afectiunile nervoase, sa intaresti metabolismul si sa imbunatatesti activitatea unei varietati de organe.

Psoriazis. Psoriazisul este o boala care afecteaza sistemul imunitar si care se manifesta prin autodistrugerea celulelor bune din organism, pe care acesta le considera ca fiind daunatoare. Cauzele care determina aparitia acestei boli sunt foarte diverse, printre care si ereditatea, ea putand fi mostenita din generatie in generatie, sau stilul de viata, care cuprinde, in general, un nivel ridicat de stres, o alimentatie neadecvata si anumite tratamente medicamentoase.

Majoritatea persoanelor afectate de aceasta boala sunt de parte masculina, insa un numar ridicat de femei se confrunta cu aceasta afectiune, de asemenea, riscul aparitiei ei fiind totusi destul de ridicat.

Unul dintre beneficiile pe care le prezinta aceasta boala este acela ca ea nu este contagioasa, prin urmare nu este transmisibila, asemenea altora. Din nefericire, psoriazisul poate duce si la alte maladii mult mai severe, care afecteaza si alte organe. Printre acestea se regasec si maladiile cardiace, afectiuni metabolice, tulburari de vedere sau depresie.

Tratamentul acestei boli trebuie sa fie potivit nivelului de afectare al pielii. Multe studii au dovedit faptul ca helioterapia este o solutie foarte eficienta pentru tratarea acestei boli, indeosebi daca persoanele afectate se expun razelor UVA. Cu toate acestea, se recomanda ca tratamentul pe baza de helioterapie sa nu prezinte expuneri indelungate la soare, intrucat acest lucru poate dauna si mai mult pielii.

O cura heliomarina completa cuprinde soarele, aerul, apa marina bogata in saruri si minerale, cure cu namol, relaxare, aerosoli, aceasta fiind extrem de indicata in cazul persoanelor care se confrunta cu psoriazisul. Conform doamnei Marilyn Rose, medic dermatolog din New Orleans, Statele Unite, „Este esential sa nu prelungesti durata expunerii la soare, dat fiind faptul ca psoriazisul nu afecteaza toata suprafata pielii, astfel ca exista sansa sa capeti arsuri solare destul de severe, care vor duce, in mod inevitabil, la o noua regiune de piele afectata de psoriazis”. De aceea, este indicat sa nu te expui razelor ultraviolete in intervalul orar 1100 – 1800, intrucat este perioada cand soarele are o putere foarte mare, iar sansele sa te alegi cu daune sunt ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *