Ritmul cardiac crescut si indigestia, doua simptome ale atacului de cord

ritm cardiacAtacul de cord este o afectiune care ne expune foarte mult riscului de deces, el fiind una dintre cauzele cele mai frecvente ale survenirii acestuia. Exista multe teorii care afirma ca atacul de cord nu poate fi anticipat, deoarece el nu prezinta o simptomatologie specifica. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania nu sunt de acord cu aceasta teorie, intrucat cea mai recenta descoperire a lor include un numar foarte ridicat de simptome, printre care simpla indigestie.

In cazul in care te consideri nestiutoare in acest domeniu, iti prezentam o lista completa cu simptomatologia specifica a atacului de cord, care te poate ajuta sa identifici aceasta problema si sa o previi inainte de producerea inveitabilului.

1. Dureri in zona umarului, a gatului, a obrazului sau a urechilor. Daca simti o durere acuta in zona umarului, a gatului, a obrazului, a urechilor sau intre omoplati, trebuie sa stii ca aceasta se numara printre simptomele principale ale unui atac de cord. Cu toate acestea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita naturii acestor probleme, intrucat ele se pot datora, totodata, unor spasme musculare. Daca sesizezi ca aceste dureri isi schimba pozitia, este esential sa faci o vizita unui medic cardiolog pentru a identifica motivul exact al acestor dureri.

2. Oboseala. Cu totii avem parte de zile in care ne simtim de-a dreptul extenuati. Important este ca aceste stari sa nu se prelungeasca, intrucat ele pot fi un semn al iminentei atacului de cord. Odihneste-te corespunzator, iar daca sesizezi ca aceasta stare persista, fa un consult de specialitate.

3. Indigestie sau senzatii de greata. Ne confruntam adesea cu indigestie sau stari neplacute de greata, ce trec neobservate de majoritatea dintre noi. Problema este insa ele se numara foarte bine printre simptomele cele mai frecvente ale unui atac de cord, iar neluarea in seama a acestora poate avea urmari nefaste. Ceea este este intr-adevar interesant este faptul ca, in marea majoritate a cazurilor, durerile de stomac, indigestiile sau greata sunt simptome ale afectiunilor aparatului digestiv, care nu au nici o legatura cu atacul de cord.

Daca prezinti unul dintre aceste trei simptome, consula imediat un medic specialist, pentru a scoate atacul de cord de pe lista problemelor tale. Iar, daca aceste stari sunt urmate de varsaturi, semnul este foarte graitor in privinta afectiunii cu care te confrunti.

4. Ritm cardiac crescut. Ritmul cardiac este cel care determina daca inima ta prezinta sau nu afectiuni. De aceea, trebuie sa fii foarte atenta atunci cand sesizezi ca ritmul cardiac este mai crescut, intrucat acest lucru poate prevesti un atac de cord.

5. Respiratie greoaie si stari de ameteala. Oxigenarea necorspunzatoare a creierului poate determina aparitia unor stari de ameteala si a respiratiei mai ingreunate. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, unei insuficiente cardiace, care poate fi un semn al atacului de cord. Bineinteles, o mare parte dintre persoanele care sufera de aceste doua simptome nu merg cu gandul intr-atat de departe, pana la un atac de cord, indeosebi cand ele sunt asociate altor afectiuni de origine respiratorie.

6. Disfunctii erectile. Acesta este un simptom intalnit in mod exclusiv in cazul barbatilor, disfunctiile erectile fiind un semn foarte graitor al afectiunilor cardiace. Mai multe, conform unui studiu efectuat de Universitatea Harvard, patru din cinci barbati care au prezentat acest simptom au fost diagnosticati ulterior cu maladii ale inimii.

7. Simptomatologia racelilor. Atacul de cord poate fi precedat de o gama larga de simptome, printre care si cele ale gripei. Dintre acestea, cel mai bine se remarca starile de oboseala, de ameteala, sudoratie excesiva, tuse seaca sau cronica, simptome care pot fi datorate fie, intr-adevar, unei raceli, fie acumularii de lichide in zona plamanilor, ceea ce prevesteste fara dar si poate un atac de cord. Daca prezinti aceste simptome, insa dintre ele lipsesc starile febrile, iti recomandam un consult de specialitate la un medic cardiolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *