Reumatismul articular, una dintre cauzele imediate ale netratarii racelilor de vara

Raceala de varaInfectiile aparute in zona cailor respiratorii pe timpul verii se datoreaza, in mare parte, unor cauze diferite fata de bacteriile si virusurile pe care le intalnim pe timpul sezonului rece, atunci cand suntem mult mai predispusi la gripa. Cu toate acestea, deoarece racelile de vara nu au ca si motiv de aparitie virusurile, este esential sa nu le treci cu vederea, ci sa le tratezi imediat ce ele apar.

Atunci cand vorbim de raceli, vorbim indeosebi despre copii si persoane de varsta a treia. Pentru a evita eventualele neplaceri care pot surveni in urma acestor raceli, este indicat sa nu neglijezi niciodata simptomele de debut ale acestor raceli si sa incepi tratamentul inca de la inceput. Conform lui Andrew Percival, profesor al Universitatii de Stat din Michigan, prin tratarea racelilor inca de la aparitia primelor simptome putem reduce riscul unor afectiuni mult mai grave cu aproximativ 80%. In plus, trebuie sa luam totdeauna in calcul natura medicatiei pe care o administram in cazul unei raceli de vara, deoarece ea constituie un intaritor al sistemului imunitar, iar alegerea unor medicamente adcevate este esentiala.

Pe timpul verii, infectiile de natura bacteriana sunt mult mai rare decat pe timpul sezonului rece, atunci cand microbii ne ataca cel mai des. Acest lucru nu inseamna, totusi, ca ele sunt mai putin insemnate pentru sanatatea noastra.

Odata cu trecerea de la un anotimp la altul, riscul infectiilor cu stafilococi si streptococi este mult mai ridicat. Un bun exemplu este primavara, atunci cand incidenta acestora infectii este foarte crescuta, iar sansele ca acestea sa ascunda afectiuni mult mai serioase sunt, de asemenea, mai ridicate.

Daca ti se intampla sa manifesti simptomatologia unei infectii cu stafilococi sau streptococi, este esential sa apelezi la ajutorul unui medic curant si sa eviti tratamentele luate dupa bunul plac. Urmarile unor infectii netratate pot fi extrem de severe, ele variind de la reumatism articular la complicatii renale, acestea doua fiind cele mai grave maladii ce iti pot afecta organismul. De regula, aceste infectii se manifesta prin simple simptome, precum tusea sau problemele respiratorii.

Este foarte important sa acorzi o atentie deosebita acestor simptome, indeosebi daca le intalnesti in cazul copilului tau. Raceala poate fi, cel mai adesea, o sinuzita, care poate aduce complicatii mai grave decat te-ai astepta. In acest caz, este indicat un tratament pe baza de antibiotice, intr-un interval de timp de sapte pana la zece zile, pana cand simptomele dispar in totalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *