Pisicile, o modalitate inedita si eficienta de a combate stresul!

pisiciIn cazul in care stresul iti da adevarate batai de cap si nu stii cum sa mai procedezi pentru a-l indeparta, este cazul sa iei in calcul adoptarea unei pisici. In ciuda multor zvonuri, pisicile pot aduce numeroase beneficii persoanelor aflate sub tensiune, deoarece ele pot inlatura gandurile negative, ne pot ajuta sa dormim si ne aduc pe linia de plutire mult mai usor, indepartand sursa grijilor noastre.

Sunt suficiente cateva minute in preajma unei pisicute pentru a inlatura complet stresul. Privind obiectiv actiunea sa asupra sistemului nervos, pisicuta poate fi un terapeut grozav, cu care putem comunica foarte usor, careia ne putem destainui si care ne va raspunde, la randul ei, prin torsul ei foarte linistitor.

„Pisicile sunt un remediu ideal atunci cand suntem stresati, deoarece ele ne inconjoara cu tandretea de care avem nevoie, ori de care am fost lipsiti inca din primii ani ai copilariei. Aceasta este intotdeauna acolo cu mieunatul ei foarte placut, ne intampina ori de cate ori intram in casa, nu este nicicand suparata daca nu ne simtim in forma sau avem o stare de spirit negativa, pe care ne-o poate schimba cu succes prin simpla sa prezenta”, declara Jane Swidith, psihoterapeut din Birmingham, Marea Britanie.

„Cel mai adesea, pisicile ne rasplatesc totdeauna ingrijirea pe care le-o aducem, aceasta insasi fiind o metoda terapeutica de indepartare a stresului. In plus, pisicile ne inconjoara cu afectiune si ne pot transforma radical starea psihica, astfel incat tensiunea poate fi eliminata mult mai usor”, mai spune doamna Swidith.

Conform studiilor, loviturile si fracturile in cazul pisicilor se vindeca mult mai repede decat cele din cazul cainilor, datorita faptului ca ele pot toarce – o terapie excelenta pentru tratarea anumitor afectiuni.

„Torsul pisicii este raspunsul in fata unei situatii stresante. Atunci cand simte ca ceva este in neregula, ea toarce, iar senzatia este eliminata pe data. In plus, torsul provine din anumite vibratii sonore de frecventa foarte joasa, ce influenteaza foarte mult secretia serotoninei la om. In acest mod, stresul este indepartat, starea de spirit devine una pozitiva, afectiunile cardiace sufera o imbunatatire, iar problemele insomniei dispar in totalitate”, mai spune Jane Swidith, psihoterapeut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *