Privitul in oglinda si cafeaua, doua metode de a trata durerea fara medicamente

j0435894De cele mai multe ori, recurgem la diferite tratamente medicamentoase atunci cand resimtim durerea plasata intr-o anume regiune a corpului: durerea de cap, durerea de spate, durerea menstruala si altele de acest gen. Cu toate acestea, obiceiul de a lua medicamente la orice semn al durerii nu aduce foarte multe beneficii organismului, deoarece ele contin un numar destul de ridicat de substante toxice si, in plus, organismul le asimileaza mult mai usor, devenind astfel imun la efectele lor.

Pentru a evita neplacerile ce pot urma in urma ingerarii medicamentelor, este recomandat sa optezi pentru tratamentul ce presupune pacalirea sistemului nervos, astfel incat durerea sa fie inlaturata cu succes. Iata cele mai eficiente metode de a face acest lucru:

Consuma cafea. Conform unui studiu, consumul de cafea are proprietatea de a inlatura durerile de ordin muscular sau cele articulare, astfel ca este recomandat consumul unei cesti atunci cand resimtit astfel de neplaceri. Vei sesiza ca efectul va fi aproape imediat, iar durerea va disparea foarte repede.

Priveste-te in oglinda. In cazul in care suferi de dureri plasate in zona spatelui, se recomanda privitul in oglinda ca solutie naturala. Specialistii au dovedit ca, de regula, privitul in oglinda poate durerea provocata de o varietate de cauze, iar in acest mod nu vei mai fi nevoita sa iei pastile pentru a trata aceasta problema.

Zambeste. O stare psihica pozitiva duce la secretarea unei cantitati mai ridicate de endorfine, ceea ce are ca urmare o toleranta mult mai mare la durere. De aceea, in momentul in care esti pe punctul de a ceda in fata ei in favoarea pastilelor, gandeste-te la un lucru ce ti-a pricinuit fericire si zambeste. Aceasta modalitate nu da gres niciodata, astfel ca utilizarea ei iti va aduce numai beneficii si, in plus, o stare de bine.

Priveste partea buna a durerii. In aceasta categorie intra durerile de la nivelul musculaturii, denumite, de regula, febra musculara. Ea se manifesta prin senzatii foarte atroce de durere resimtite in grupele de muchi prin intermediul carora ai facut efortul (biceps, triceps, biceps femural, trapez etc.). Priveste, totusi, partea pozitiva a acestei dureri: ea te va ajuta sa dobandesti un stil de viata mai sanatos si o silueta mai supla.

Concentreaza-te asupra altor activitati. Deoarece gandurile pozitive nu iti pot distrage in totalitate atentia de la durerea care iti da batai de cap, este recomandat sa te concentrezi asupra unor activitati mai putin placute, precum un film horror, un album de fotografii mai inestetice si altele. In acest mod, atentia ta va fi focusata pe acea activitate, iar orice gand in legatura cu durerea va fi inlaturat pe data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *