Migrena si traumatismele, doua dintre cauzele principale ale durerilor severe de cap

migrenaDurerea de cap este una dintre afectunile cu care corpul nostru se confrunta adesea atunci cand functiile acestuia prezinta nereguli. De regula, durerile de cap nu constituie un motiv de ingrijorare, insa cateodata ea poate reprezenta un risc major pentru sanatate, in spatele careia se ascund anumite boli daunatoare.

Iata cauzele principale ale durerilor severe de cap, in ordinea importantei lor:

Migrena. Migrena se defineste ca durerea de cap plasata intr-o anumita parte doar, pe langa care se regasesc greturi, urmate de varsaturi. Aceasta provoaca adesea stari insuportabile, ce nu pot fi calmate decat prin intermediul tratamentului medicamentos.

Traumatisme. Anumite accidente severe, fie ele de ordin fizic sau emotional, pot lasa urme foarte adanci, printre ele numarandu-se si durerile de cap foarte frecvente. Tratamentul lor este, de regula, unul medicamentos, care poate implica uneori si psihoterapia.

Atac cerebral hemoragic. In cazul atacului cerebral hemoragic, durerea resimtita de persoana in cauza este imediata si apare in mod subit, ea putand fi resimtita si in spatele ochilor. In cazul in care resimti aceasta durere, iar ea nu dispare in decursul unei ore, este indicat sa consulti de indata un medic specialist, deoarece urmarile unui atac cerebral hemoragic pot fi deosebit de periculoase pentru sanatatea ta generala.

Infectie. Anumite dureri de cap pot fi cauzate de infectii bacteriene, precum meningita, pe langa care se regasesc si alte simptome, precum greata, varsaturile, letargia si senzatia de rigiditate a gatului. Pentru a evita eventualele neplaceri, este recomandat sa faci o vizita medicului pentru a stabili cauza exacta si pentru a primi un tratament adecvat problemei tale.

Glaucom. Durerile de cap regasite in partea frontala a craniului se datoreaza presiunii crescute de la nivelul ochilor. In plus, glaucomul cauzeaza si tulburari de vedere, acest simptom fiind graitor asupra cauzei determinante a durerii de cap.

Cefalee Cluster. In cele mai multe cazuri, cefaleea Cluster este resimtita indeosebi de partea masculina, fiind foarte des intalnita in primele ore ale diminetii. Potrivit specialistilor, cauza care determina aceasta durere este, in principal, stresul.

Nevralgie de trigemen. Nevralgia de trigemen este o afectiune foarte severa ce tine de sistemul cerebral, care poate provoca dureri insuportabile de cap in urma stimularilor foarte usoare ale fetei, precum spalarea fetei, demachierea si altele de acest gen.

Arterita temporala. Arterita temporala determina aparitia durerilor de cap foarte severe, care se instaleaza in regiunea temporala a fetei, de regula intr-o singura parte a acesteia si rareori in amandoua. Aceasta este o afectiune a arterelor temporale, care poate insoti cel mai adesea persoanele care au urmat un tratament medicamentos pentru o perioada mai indelungata de timp.

Toxicitate. Diversitatea de substante toxice regasite in atmsofera poate degenera o durere de cap foarte severa. Cel mai bun exemplu in acest sens este intoxicatia cu monoxid de carbon, care provoaca o stare insuportabila persoanei care a inhalat substanta cu pricina. In prima instanta se va scoate persoana la aer curat, pentru limpezirea cailor respiratorii, apoi aceasta se transporta de urgenta la cel mai apropiat spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *