Uleiul de peste si vitamina C, aliatii tai impotriva colesterolului

ulei de pesteIn ultrima perioada, un numar foarte ridicat de cercetatori si medici specialisti au dezbatut problema colesterolului, precum si impactul pe care acesta il poate avea asupra organismului. Concluzia comuna a fost, insa, aceea ca o foarte mare parte dintre afectiunile cardiace si atacurile cerebrale sunt cauzate de un nivel mult prea ridicat de colesterol din sange.
Industria medicamentoasa ne pune la dispozitie o gama variata de medicamente si alte suplimente menite sa tina sub control nivelul de colesterol, insa nenorocul face ca acestea sa prezinte anumite efecte adverse deloc favorabile organismului. Pentru a evita asemenea neplaceri, cea mai indicata solutie este o terapie mai putin agresiva, care ofera totusi rezultate la fel de favorabile in cazul acestei probleme de ordin major.

Iti prezentam doua optiuni foarte recomandate pentru a controla mai bine nivelul de colesterol din sange, prin intermediul carora vei beneficia de efecte maxime fara riscul unor efecte adverse sau neplaceri ulterioare.

Suplimente pe baza de niacina sau vitamina B3.Vitamina B3 este o substanta nutritiva care prezinta un numar deosebit de insemnat de avantaje pentru organism, cel mai renumit fiind acela ca ea poate determina reducerea lipoproteinelor din sange, celule grase ce determina aparitia colesterolului. Indeal este sa consumi aceasta vitamina din alune, cereale integrale, peste, ficat de vita si pui, deoarece ele sunt surse foarte bogat ce contin aceasta substanta.

In plus, vitamina B3, cunoscuta si sub denumirea de niacina, poate preveni dezvoltarea cheagurilor de sange in artere, deoarece ea scade foarte mult nivelul de fibrogen, proteina ce ajuta la formarea acestor cheaguri. Astfel, consumul alimentelor bogate in niacina va duce in mod automat la cresterea nivelului de colesterol bun si la ameliorarea inflamatiilor din corp, prin urmare si sansele de aparitie a afectiunilor neurologice sau cardiace sunt mult mai scazute.

Cu toate acestea, o cantitate foarte ridicata de niacina poate provoca stari de ameteala, inrosirea pielii si pruritul cutanat (mancarimea pielii), astfel ca se recomanda ingerarea suplimentelor pe baza de vitamina C in paralel cu alimentele ce contin vitamina B3.

Desi aportul optim recomandat intr-o zi este de aproximativ 3000 de unitati internationale de vitamina B3, este indicat sa faci o vizita medicului specialist inainte de a incepe tratamentul, intrucat exista riscul aparitiei toxicitatii la nivelul ficatului.

Ulei de peste. Acizii grasi omega-3 sunt cei mai recomandati atunci cand iti doresti sa scazi nivelul de colesterol din sange. In acest caz, suplimentele pe baza de ulei de peste sunt cele mai indicate, deoarece ele provin din acele soiuri de peste ce au un continut ridicat de acizi grasi omega-3, precum somonul sau macroul. In ciuda acestui fapt, cel mai bine pentru sanatatea organismului tau este sa optezi pentru consumul pestelui in stare proaspata si nu sub forma unor suplimente, deoarece nu exista riscul aparitiei eventualelor neplaceri.

Pentru a reduce semnificativ inflamatiile din corp, acizii grasi omega-3 sunt cel mai indicat remediu, fiind responsabile de eliberarea anumitor proteine ce amelioreaza inflamatiile. Pe langa acest lucru, acizii grasi omega-3 determina cresterea colesterolului bun din organism, fapt ce are ca urmare o predispozitie mult mai scazuta la afectiuni cardiovasculare. Prin intermediul suplimentelor pe baza de ulei de peste, se va produce o imbunatatire instantanee la nivelul functiilor endoteliala si arteriala, deoarece fibrogenul si trigliceridele scad foarte mult.

Aportul optim recomandat de ulei de peste nu trebuie sa depaseasca 2000 de miligrame si este indicat ca el sa fie consumat din peste aflat in stare proaspata, insa nutritionistii spun ca si suplimentele farmaceutice pot aduce rezultate foarte favorabile.

In plus, un consult de specialitate este cel mai indicat pentru a stabili cu exactitate cantitatea de ulei de peste necesara organismului tau, ea variind de la o persoana la alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *