Depresia in timpul sarcinii

depresia in timpul sarciniiEste o concepţie greşită cum ca sarcina este un moment de bucurie in viata unei femei. Aproape 13 la suta din femeile gravide sunt copleşite de tristeţe şi depresie. Creşterea bruscă a emotiilor negative, ar putea interfera cu activitatea lor de zi cu zi.

 

Care sunt cauzele depresiei in timpul  sarcinii?

Cauza exacta a depresiei in timpul sarcinii este adesea neclară. Schimbarile hormonale  pot modifica secretia de neurotransmitatori asociata cu emotiile. Pe lângă sarcina, schimbarile de dispozitie inexplicabile, depresia si anxietatea cauzate de schimbarile hormonale sunt de multe ori vizibile înainte de perioadele menstruale, in timpul pubertatii si perimenopauzei(pre-menopauza).

Genetica ar putea juca un rol important în dezvoltarea depresiei in timpul sarcinii. Femeile cu un istoric familial de depresie au un risc mai mare de a dezvolta depresie in timpul sarcinii.

Depresia ar putea fi dezvoltata de stres . Moartea unul apropiat, dificultati financiare, probleme in relatie, abuz sau complicatii ale sarcinii cauzeaza stres, prin urmare, conduce la depresie.

Simptomele de depresie in timpul sarcinii

Tristetea, anxietatea, iritabilitatea, pierderea interesului în activităţile care in trecut va bucurau, plânsul excesiv, dormitul prea mult sau prea putin, supraalimentarea, sau apetitul scazut, lipsa de concentrare, furia excesivă, oboseala extrema, sentimentul de inutilitate  sunt semne comune ale depresiei in timpul sarcinii. În cazul în care o persoana apropiata are trei sau mai multe  din simptomele prezentate mai sus  pe o perioada mai mare de 2 saptamani în timpul sarcinii, este indicat sa o trimiteti la medic.

Riscurile  depresiei in timpul sarcinii

Depresia in timpul sarcinii nu ar trebui să fie trecuta cu vederea. Este rău atat pentru sănătatea mamei cat şi a fătului. Femeile depresive au un risc mai mare de nastere prematura. Copiii nascuti de femeile care sufera de depresie au, de obicei, greutate mică la naştere. Dacă depresia este lasata netratata in timpul sarcinii, mama deprimata ,dupa nastere nu ar avea cum sa aiba grija asa cum trebuie de copil.

Tratamentul depresiei

Antidepresivele sunt, de obicei, prescrise pentru tratarea depresiei in timpul sarcinii. Prin terapia vorbirii, psihologi incearca să încurajeze femeile gravide pentru a vorbi despre temerile şi îngrijorările lor. Ar putea fi dificil pentru o femeie deprimata pentru a depăşi problemele sale pe cont propriu. Este de datoria membrilor apropiaţi ai familiei şi prietenii femeii gravide pentru a o ajuta sa depaseasca stresul, frica si tristetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *