Cele mai frecvente 3 boli de care ne putem imbolnavi la orice varsta

Adolescent Girl with Head in HandsMulte studii arata cu claritate faptul ca multe boli fatale pot fi dezvoltate de persoane de toate varstele, iar asocierea lor cu persoanele mai batrane, de varsta a treia, este o eroare totala. In mod surprinzator, exista cateva afectiuni de care ne putem imbolnavi inca din primii ani ai copilariei.

Iti prezentam trei dintre cele mai frecvente boli care te pot lovi, in ciuda varstei tale nu foarte inaintate si care pot avea repercursiuni foarte severe asupra sanatatii tale generale.

Melanom. Melanomul este o forma de cancer ce apare de regula la persoanele a caror varsta depaseste 50 de ani. Cu toate acestea, exista numeroase cazuri care releva ca multe persoane tinere, cu varste cuprinde intre 20 si 30 de ani, pot dezvolta aceasta boala, iar ea devine tot mai frecventa la femei.

Schimbarea se datoreaza razelor nocive ale soarelui, pe care le interceptam atunci cand mergem pe plaja sau cand ne expunem acestora un timp foarte indelungat. In plus, lipsa protectiei solare este o cauza frecventa care duce la aparitia melanomului, deoarece pielea nu este aparata sub nici o forma, iar radiatiile solare se pot infiltra cu usurinta prin ea.

Atac cerebral. Numeroase persoane cu varste cuprinde intre 20 si 35 de ani au fost lovite de atacul cerebral. Desi el apare, de cele mai multe ori, in cazul persoanelor cu varste trecutede 65 de ani, exista un numar ridicat de exceptii in care atacul cerebral a fost diagnosticat la persoane foarte tinere, de 20 de ani.

In randul tineretului din ziua de astazi, motivele care duc la aparitia unui atac cerebral sunt legate indeosebi de stilul lor de viata, care include consumul tutunului, a alimentelor extra procesate, ce cresc predispozitia la boli precum diabet, obezitate. De aici se nasc situatii tensionate, foarte stresante, in urma carora poate surveni un atac cerebral.

Cancer de san. Din nefericire, un numar foarte ridicat de adolescente sunt diagnosticate cu cancerul de san, aceasta nefiind o boala specifica menopauzei sau persoanelor de varsta a treia. Pentru a preveni aceasta afectiune, se recomanda autopalparea si controlul medical regulat.

Este bine de stiut ca, pe masura ce persoana afectata este mai tanara, cancerul devine cu atat mai agresiv, intrucat diviziunea celulelor cancerigene este mult mai intensificata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *