Ce se recomanda in cazul curelor de slabit, anemiilor si a sedentarismului?

cure de slabitO foarte mare parte dintre femei se confrunta fie cu diete complicate, fie cu anemie, fie cu sedentarism, trei dintre factorii cei mai nocivi asupra organsimului, care ii pot deregla functiile. Si totusi, intrebarea ramane una singura: ce este de facut in acest caz? Pentru a raspunde acestor intrebari, este cazul sa analizam cu atentie aceste trei probleme.

Tratamentul anemiei. De regula, anemia este cauza de hemorgii si o alimentatie necorespunzatoare, saraca in substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a functiona normal. Acestea se intalnesc de cele mai multe ori la femei si survin fie din pricina durerilor menstruale si a hemoragiilor abundente, fie in zona tractului gastrointestinal. In acest caz, este necesar sa consumi alimente bogate in fier, precum carnea, ficatul si alte organe de origine animala.

Pe langa alimentele de origine animala, si cele de origine vegetala contin o cantitate ridicata de fier. Printre acestea se numara coridandrul, piperul negru, scortisoara, painea neagra sau cea integrala, lintea, pastaile, semintele de in, nucile, susanul, macul, drojdia de bere (ce contine 10 mg de fier in 50 g de produs), pe care este foarte indicat sa le consumi.

O problema foarte severa survenita in urma netratarii anemiei poate fi boala celiaca sau alte afectiuni ale inimii, ale caror simptome sunt respiratia ingreunata si edemul la nivelul picioarelor. Insuficienta cardiaca cronica este afectiunea cea mai severa pe care o poti dezvolta in urma netratarii anemiei, motiv pentru care este foarte important sa iei masuri imediat ce o sesizezi.

In cazul suplimentelor farmaceutice, se recomanda un consult de specialitate, pentru a stabili cu exactitate cantitatea de care are nevoie organismul tau pentru a functiona la capacitate normala.

Cura de slabire si sedentarism. In acest caz, este necesar sa aduci chimbari stilului tau de viata. In primul rand, trebuie sa consulti un medic nutritionist pentru a determina un regim alimentar potrivit nevoilor organismului tau, pe care este necesar sa-l urmezi intocmai daca iti doresti rezultate. In combinatie cu exercitiul fizic, vei reusi cu siguranta sa indepartezi atat kilogramele nedorite, cat si sedentarismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *