Ia romaneasca, noua moda internationala

Ia romaneasca purtate de AdeleIa fost adusa in atentia tuturor de Adele, celebra cantareata britanica, cand a aparut pe coperta revistei Vogue purtand o ie romaneasca. De atunci din ce in ce mai multe vedete o strecoara in tinutele lor.

Creatori inspirati de moda romaneasca

Dar nu s-a oprit totul la Adele. Creatori celebri precum Tom Ford s-au inspirat pentru colectiile lor din motivele tradionale romanesti. Printre ei se numara si John Galliano, Yves Saint Laurent, iar printre  vedetele care au purtat ia romaneasca se numara Kate Hudson sau Alexa Chung.

Cu toata ca recent a fost introdusa in moda internationala, nu este exagerat sa spunem ca ia este o piesa vestimentara care poata fi purtata in nenumarate situatii, si mai ales, indiferent de tendintele in moda de la un moment dat. Este foarte usor de combinat cu multe piese din actualele garderobe, care nu mai au nici o legatura cu anii din urma.

Cum sa o porti?

Ia o poti purta cu success la look-uri simple si lejere, adaug-o la o pereche de jeansi, sau la o fusta de piele, si pentru un plus de romantism o poti asorta unei rochii lungi. Observam astfel cat de versatila este aceasta creatie pur romaneasca.

Evident ca nu multe domnisoare au norocul sa gaseasca asa ceva in casa, de aceea tinerii designer romani readuc in mod constant ia la viata, iar printre creatorii care iti propun piese unice si pe care le poti purta oricand si oricum se numara Valentina Vidrascu, Andra Andreescu sau Adrian Oianu.

Chiar daca recent a inceput sa isi primeasca laudele si atentia cuvenita, ia romaneasca a fost dintotdeauna un obiect vestimentar superb, iar acum, in formele ei stilizate ar trebui sa fie un must-have pentru orice romanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *