Cum sa te imbraci pentru interviu

TinaR - VIPImbracamintea potrivita pentru a trece cu brio de interviul pentru angajare, nu este chiar floare la ureche. Prima impresie este cea care conteaza, fiind ”cartea de vizita” prin care ne este oglindita personalitatea. Si conform studiilor, prima impresie se formeaza in primele 30 de secunde, timp in care privirile angajatorului te vor analiza pana in cel mai mic detaliu.

Un look adecvat va reusi sa vorbeasca despre tine, inca dinainte sa ai timp sa te dezmeticesti. Desigur ca nu exista o ”uniforma” unanim acceptata, care sa iti garanteze succesul dupa primul colocviu de lucru. Important este ca ceea ce imbracati sa va ajute sa va simtit in largul vostru si in acelasi timp sigure pe voi.

Ca regula unanima, ceea ce simtiti voi, este transmis mai departe si intervievatorului vostru. Principiul dupa care sa va ghidati, este alegerea unei tinute care sa evidentieze o imagine pozitiva, ordinea, siguranta si increderea in sine.

Pentru fiecare loc de munca, un stil propriu

Sa te prezinti la un interviu pentru un loc de munca din domeniul artei sau creatiei ca si cum ai aspira la un post de functionara de intreprindere, este total lipsit de creativitate. Si creativitatea este probabil, prima calitate pe care intentionezi sa o etalezi. Este suficient sa adaugi look-ului adoptat, elemente in tendintele modei, care sa-ti particularizeze personalitatea si imaginea pe care doresti ca ceilalti sa si-o formeze despre tine.

Desigur ca nu trebuie nici sa exagerezi imbracand o tinuta formala, gen taior, intr-un ambient in care toti angajatii, in jeansi si tricouri, sunt departe de a fi formali. Ideea este ca inainte de a te prezenta la interviu, sa te informezi care sunt pretentiile companiei, agentiei, intreprinderii, in ceea ce priveste imbracamintea aleasa.

Accesorii si bijuterii? Da, insa cu moderatie

O serie de accesorii, daca sunt alese cu gust, vor reusi sa va valorizeze nu doar tinuta, ci si pe voi. Un colier si o pereche de cercei delicati, o geanta incapatoare, eventual asortata unor pantofi de calitate, sunt unicele accesorii de care aveti nevoie. Evitati asadar tot felul de fundite si diademe pentru par, sau cercei candelabru si alte bijuterii opulente, care nu doar ca ar distrage atentia persoanei care va intervieveaza, dar ar fi total nepotrivite pentru o tinuta cu tendinta formala.

Culoarea spune totul despre voi sau aproape…

tinute-intreviu-angajere

sursa foto: fashionguide.md

Culoarea este cea dintai care se observa, motiv pentru care trebuie aleasa cu grija. Este adevarat ca negrul sau culorile neutre bej sau gri, sunt recomandate pentru o tinuta formala, ca si in cazul interviului de angajare. Insa exista si alte tonalitati, ca de exemplu nuantele pastel (roz,verde, azur, galbui), care imbinate cu gust, va pot scoate din anonimatul celorlalte contra-candidate.

Culorile tari sunt potrivite si ele, atat timp cat nu faceti exces. O esarfa sau o geanta intr-o culoare puternica, vor reusi sa va accentueze personalitatea si sa mai ”taie” putin din rigurozitatea tinutei impusa de ambientul colocvial.

Se spune ca nu haina il face pe om, insa cu siguranta, poate crea iluzia unei prime pareri. Este important ca imbracamintea pentru care optati sa fie adecvata fizicului pe care-l aveti, sezonului si ambientului in care patrundeti. Nu uitati insa ca indiferent de imprejurari, un detaliu in plus poate sa faca diferenta si sa va ajute la obtinerea locului de munca visat.

StarShinerS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *