Cum sa obtii sprancene perfecte

sprancene perfecteLe observam imediat…pot fi subtiri sau mai groase, pot fi drepte sau rotunjite. Vorbim despre sprancene si tare am vrea sa fie bine definite, simetrice, frumos arcuite, intr-un cuvant, le-am vrea perfecte, in armonie cu chipul si privirea.

Cea mai expresiva trasatura a fetei este privirea, aceasta fiind totodata una dintre principalele arme de seductie ale oricarei femei. Adeseori, cu ochii reusim sa le comunicam celorlalti mai mult decat reusim sa o facem prin cuvinte. Ochii ne tradeaza ce nu vrem sa dezvaluim, insa tot ei sunt prima noastra arma de seductie. E important astfel sa nu-i lasam la voia intamplarii, ci sa incercam sa ne preocupam de fiecare aspect particular.

Pentru o privire intensa si profunda, care sa-i strapunga de la distanta pe cei din jurul nostru, ne folosim adesea de machiaj. Insa secretul unei priviri magnetice consta in sprancene si in arta de a ne valoriza ochii prin intermediul acestora. Cum sa facem sa fie perfecte atunci cand natura nu a fost suficient de darnica?

Adevarul este ca nu exista sprancene perfecte, insa apeland la cateva mici trucuri, putem tinde spre o forma cat mai apropiata de cea ideala. Folosindu-ne de imaginatie dar si de nelipsita ”oglinda-oglinjoara”, avem nevoie ca prin intermediul catorva linii, sa le stabilim punctele de delimitare.

Pornind de la baza nasului, ne imaginam trei linii drepte:

  • una corespunde coltului intern al ochiului si o folosim pentru a marca inceputul sprancenei,
  • alta linie, traversand centrul pupilei, stabileste punctul unde sprancenele se vor arcui,
  • a treia linie imaginara, trecand de coltul exterior al ochiului, va delimita limita externa a sprancenei.

Acum, ghidate de aliniamentul natural al fetei, ajutandu-va de penseta, eliminati firele de par ce nu corespund formei pe care doriti sa o obtineti. Evitati arcuirea exagerata a sprancenelor ce v-ar putea transforma expresia intr-una in permanenta mirata. La fel, aplatizarea acestora ar putea crea iluzia optica a unui chip intristat si a unor ochi ingreunati si cu arcadele lasate.

Tendinta recomandata este sa le subtiati putin fata de forma pe care v-a daruit-o ”mama-natura”, pastrandu-le putin mai groase in interior si mai fine spre exterior. Mare atentie inainte sa smulgeti firele de prisos. Intreaga operatiune ar trebui sa se incheie fara sa va ”gauriti” si putinul ce-l aveti. Firele ceva mai lungi, dupa ce v-ati periat cu grija sprancenele, le puteti taia cu forfecuta.

Daca sunteti norocoasele posesoare ale unor arme seducatoare stufoase, de lungimea si forma ideale, este suficient sa le periati, dupa care sa le fixati cu un gel special. In caz contrar, exista rezolvare pentru orice problema, chiar si pentru cea a unor sprancene inegale, scurte si rarefiate. Cu un dermatograf din trusa de machiaj sau un fard de pleoape de o nuanta cat mai apropiata de cea naturala, le puteti retusa, umpland astfel golurile.
Divisima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *