5 exercitii pentru tonifierea feselor

Multe dintre urmasele Evei nu se prea pot lauda cu un posterior tonifiat, care sa provoace invidia dansatoarelor de samba. Motivul?

Este adevarat ca femeile au un oarecare dezavantaj iar daca ”mama natura” nu le-a inzestrat cu o constitutie atletica, nu inseamna ca aspectul deficitar al posteriorului, nu poate fi imbunatatit. Ar fi prea simplu ca la originea efectului de ”fund aplatizat” sa se afle doar cauzele hormonale. Probabil ca nici hormonii, nici materialul genetic, nu au o incidenta majora. Raspunsul se poate afla in derularea unui stil de viata dezastruos, caracterizat printr-o alimentatie dezechilibrata si sedentarism cronicizat.

Sunteti nerabdatoare sa imbracati cu incredere o pereche de bikini, fara sa va preocupati de dimensiunile posteriorului, aspect, tonus sau mai stiu eu ce complex? Metoda consta in executarea catorva exercitii simple, care se pot executa chiar si acasa, fara abonamente costisitoare prin salile de fitness.

Genoflexiuni pentru tonifierea feselor

Genoflexiunile
Din picioare, cu spatele drept si calcaiele departate usor peste distanta umerilor, indoiti picioarele contractand muschii femurali si cvadricepsi. Coborati incet, mentinand spatele drept, fara sa departati genunchii sau sa ridicati calcaiele, pana ce coapsele sunt paralele cu pamantul. Mentineti pozitia cateva secunde, dupa care reveniti. Sunt recomandate serii de cate 15 – 20 de repetari.

 

Fandari pentru tonifierea feselorFandarile in fata

La fel ca si genoflexiunile, solicita atat muschii fesieri, cat si pe cei ai coapselor. Stand in picioare, faceti un pas in fata cu genunchiul flexat, in timp ce piciorul de sprijin ramane fix, cu genunchiul indoit, la cativa centimentri deasupra pamantului. Exercitiul presupune flexarea alternativa a picioarelor, cu mainile pe langa corp, in serii de cate 10 – 15 repetari.

 

Ridicarea bazinului pentru tonifierea feslorPodul sau ridicarea bazinului

Ridicarea bazinului este un exercitiu care pe langa rolul de tonifiere, va pune in miscare circulatia sanguina din zona gluteilor. Intinse pe spate, cu mainile pe langa corp si picioarele usor departate, ridicati bazinul, impingandu-va in calcaie. Mentineti pozitia 5 secunde, contractand muschii abdominali si fesieri de-a lungul intregii miscari. Se executa cateva serii a 30 de repetari fiecare.
Extensia soldului Extensia soludului. exercitiu pentru fese

Este unul dintre exercitiile preferate de reprezentantele sexului frumos, tocmai pentru usurinta executarii. Stand in patru labe, sprijinind coatele pe podea, miscarea incepe cu ridicarea unuia dintre genunchi, urmata de intinderea si ridicarea piciorului in spate, pana la extensia completa. La revenire, genunchiul mobil nu trebuie sa fie in paralel cu cel de sprijin. Sunt indicate pana la 50 de repetari cu fiecare picior.

Extensia concentrata a soldului

Pozitia de plecare este in patru labe, cu un genunchi sprijinit pe pamant, in timp ce piciorul celalalt este intins in spate, astfel incat sa formeze cu trunchiul, o linie orizontala. Ridicati piciorul la 30 – 40 de grade, in extensie, in mod repetat, contractand muschii fesieri, fara coborarea piciorului mai jos decat pozitia de baza. Acest exercitiu este un derivat al celui precedent, iar eficienta se bazeaza pe un numar cat mai mare de repetari.

Inainte sa asteptati miracolele oferite de centrele spa, rasarite mai nou ca ciupercile dupa ploaie, incercati chiar de azi, exercitiile pentru tonifierea feselor, care considerati ca vi se potrivesc.

Sursa foto: fitnessmagazine.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *